اعتماد به نفس در کودکان
اعتماد به نفس در کودکان
یکی از مهم ترین وظیفه های والدین، این است که به کودک نشان دهند که چگونه با اعتماد به نفس باشد. اعتماد به ننفس یکی از بزرگترین هدایایی است که والدین می توانند به فرزندشان بدهند. کارل Pickhardt، روانشناس و نویسنده می گوید: بچه ای که اعتماد به نفس ندارد تمایل به انجام چیزهای جدید و یا چالش برانگیز دارد اما از شکست و یا ناامید کردن دیگران ترس دارند. این امر می تواند مانع موفقیت او شود. او گفت: “دشمن اعتماد به نفس دلسردی و ترس هستند.”
خوشبختانه اعتماد به نفس چیزی است که شما حتی می توانید در اولین سال های کودکی بدست بیاورید. تری آپتر، روانشناس و نویسنده هفت کتاب در مورد خانواده و تربیت کودک می گوید: فرزندانی که اعتماد به نفس کافی دارند کسانی هستند که با حل مشکلات، مدیریت احساسات و پیشامد های اجتماعی خود راحت هستند، و به سادگی میتوانند آنها را مدیریت و سازماندهی کنند.
جهت استفاده از خدمات تخصصی در زمینه اعتماد به نفس کودکان و رزرو وقت از متخصص کودک می توانید با شماره
02122636858 – 09212773724
تماس بگیرید.
چند راه کار برای افزایش اعتماد به نفس کودک
1- قدردان تلاش کودک خود باشید مهم نیست که آنها برنده یا بازنده هستند.
تقدیر از تلاش فرزند شما، مهمتر از آن چیزی است که در واقع انجام داده است. این که آیا آنها موفق به گل زدن می شوند یا نه، مهم نیست. کودک شما نباید برای تلاش خود خجالت بکشد. تلاش مداوم کودک برای ایجاد اعتماد به نفس بیشتر نسبت به گذشته، کارامد است.
2- تشویق به تمرین برای ایجاد عزت نفس

فرزندتان را تشویق کنید تا زمان زیادی را برای کاری که مورد علاقه اش است، صرف کند. با پیشرفت کاری که در دست دارد، اعتماد به نفس او در توانایی های در حال رشدش بیشتر می شود.
3- اجازه دهید خودشان، مشکلات خود را حل کنند

اگر کار های سخت را برای فرزندتان انجام دهید، هرگز توانایی و اعتماد به نفسی لازم برای مشکلات خود نخواهد داشت. کمک های والدین می تواند از رشد اعتماد به نفس و شناخت کودک توسط خودش جلوگیری کند. به عبارت دیگر، بهتر است که فرزند شما کاری را اشتباه انجام دهد، تا زمانی که از اشتباه خود یاد بگیرد و کشف کند که چگونه مشکلات را حل کند و کار را به درستی انجام دهند.
4- به آنها کمک کنید که بتوانند با بقیه افراد دوست باشند

به آنها بیاموزید که اگر یکی از رابطه های دوستانه شان خراب شد، دلیل بر خراب شدن بقیه روابط و سرخوردگی نمیباشد و میتوانند به دوستی با افراد دیگر ادامه دهند یا دوست جدید برای خود پیدا کنند. اعتماد به نفس ، یکی از باور های اصلی زندگی کودک است. و بایستی این باور را برای کودکمان درونی کنیم تا به آن اطمینان پیدا کند. توجه داشته باشید که این فرض غلط است که همه آنها را دوست دارند و با آن ها دوستانه رفتار میکنند، بلکه در واقع آنها با برخی افرا، دوست و همراه خواهند شد. و اگر رفتار متقابل و قابل قبولی از یکدیگر ببینند میتوانند دوستان خوبی برای هم باشند. یا به عبارت دیگر دوستی با هر فردی جایز نیست و کودک باید قدرت تشخیص درست برای انتخاب دوست داشته باشد.
5- انها را به کنجکاوی تشویق کنید

گاهی اوقات سوالات بی پایان کودکان ما را عصبی میکند اما روانشناسان بر این باور هستند که پرسیدن سوال زیاد برای رشد و پیشرفت کودک نیاز است. کودک ابتدا متوجه است که چیزهایی وجود دارد که آنها نمی دانند، دنیای نامرئی از دانش ها وجود دارد که هرگز آن را ندیده است. Paul Tough در کتاب “چگونه کودکان موفق می شوند”، کنجکاوی را با توسعه اعتماد به نفس و همچنین ویژگی های دیگری همچون پایداری، کنترل خود، مرتبط میداند.
6- به آنها چالش های جدید معرفی کنید

به فرزندتان نشان دهید که می تواند اهداف کوچک را برای رسیدن به موفقیت بزرگ ایجاد کند و گام به گام به اهداف بزرگ دست یابد. از طرفی دیگر، دادن مسولیت برای انجام کاری به تنهایی، میتواندکودک را توانمند کند.
به آنها اجازه دهید تجربیات زیادی داشته باشند برای مثال با آنها همکاری کنید تا دوچرخه بدون چرخ کمکی را برانند، در کنا ر صخره ها راه بروند و ترسی برای افتادن نداشته باشند و در اخر سعی کنید جرات و هیجان به اندازه کافی را در کودکانتان زنده کنید.
7- هرگز از عملکرد آنها انتقاد نکنید

هیچ چیز کودک شما را بیش از انتقاد از تلاش هایش غمگین نمی کند. بازخورد مفید و پیشنهادات خوب است، اما هرگز به آنها نگویید که آن کاری که انجام میدهی بی ارزش است. اگر بچه شما ترس از ریسک کردن دارد، علتش این است که آنها نگران هستند که شما عصبانی یا ناامید شوید، در این صورت آنها هرگز چیزهای جدیدی را امتحان نخواهند کرد.Pickhardt گفت: گاهی انتقاد والدین، خود ارزش و انگیزه کودک را کاهش می دهد.
8- از اشتباهات به عنوان بلوک های ساختمانی برای یادگیری بیشتر استفاده کنید

یادگیری از اشتباهات، اعتماد به نفس را در کودک افزایش می هد. اما این تنها زمانی اتفاق می افتد که شما، به عنوان یک والد، اشتباهات را به عنوان یک فرصت برای یادگیری و رشد، تلقی کنید. فرزندتان را محدود نکنید. به آنها اجازه دهید تا هر زمان که بخواهند همه چیز را بهم بریزند و به آنها کمک کنید تا بدانند که چگونه میتوانند بار بعدی به وظیفه خود به درستی عمل کنند. اگر کودک شما شروع به ترسیدن کند، هیچ چیز جدید و یا متفاوت را امتحان نمیکند.
9- به انها شجاعت را آموزش دهید تا کار های جدیدی انجام دهند.

آیا گودک برای تیم بسکتبال خود تلاش می کند، یا برای رفتن به اولین قایقرانی؟ پدر و مادر باید بچه های خود را برای تلاش های جدید و داشتن تجربیات تازه تشویق کنند. پیشنهاد می کنیم چیز ساده ای به آنها بگوید، مثلا : شما شجاع هستید این را امتحان کنید!
10- مدام به آنها یاداوری نکنید که چقدر نگرانشان هستید

طبیعی است نگران فرزند خود باشید، اما شما نمی خواهید به طور مداوم آنها را تحت نظر داشته باشید. نگرانی والدین اغلب می تواند توسط کودک به عنوان یک رای عدم اطمینان تفسیر شود. “بیان اعتماد به نفس والدین باعث اعتماد به نفس کودک می شود.”
11- درمورد احساساتشان با آنها صحبت کنید

یک کودک با اعتماد به نفس بالا، احساسات خود را راحت بیان می کند. آنها می توانند درباره اینکه چگونه احساس می کنند و می فهمند که گاهی احساس گناه می کرده اند، بحث کنند.
جهت استفاده از خدمات تخصصی در زمینه اعتماد به نفس کودکان و رزرو وقت از متخصص کودک می توانید با شماره
02122636858 – 09212773724
تماس بگیرید.
مطالب پیشنهادی
- مشاوره ازدواج در تهران | بهترین مشاور ازدواج در تهران | مشاوره زوجین
- ترس از تاریکی | چگونه ترس از تاریکی را از بین ببریم
- مرکز مشاوره روانشناسی | بهترین روانشناس تهران | مرکز مشاوره…
- تکنیک های زوج درمانی | مشاوره ازدواج | بهترین مرکز زوج…
- ارضا نشدن زنان | ارضا نشدن زن نشانه چیست ؟
- خودارضایی آیا به رابطه زناشویی آسیب می زند؟ | بهترین مرکز…