کلینیک روانشناسی کودک
کلینیک روانشناسی کودک
پیدا کردن یک روانشناس کودک عالی برای فرزندتان، در زمانی که مشکلاتی هایی دارد، می تواند خطرات یا ریسک های جدی ای به همراه داشته باشد. مثل برچسب هایی که به کودک می چسبند، القابی که ممکن است در میان همسالان خود پیدا کند، دخالت های بی ملاحظه ی آشنایان، سخنرانی های دوستان که والدین را به خاطر این تصمیم سرزنش می کنند یا حتی پیشنهاد اینکه به جای کلینیک روانشنسی کودک، بچه را پیش یک دارو درمانگر ببرید.
احتمال همه ی این معضلات وجود خواهند داشت. اما هیچکدام باعث نمی شود از تصمیمتان برای بردن کودک به یک کلینیک روانشناسی کودک منصرف شوید.
فقط وارد شدن به کلینیک روانشناسی کودک، می تواند باعث شود که بچه فکر کند با دیگرن فرق دارد؛ انگار مشکلی درونش هست و این تقصیر اوست. یک مشاور روانشناس خوب می تواند به اندازه کافی شایسته، با اعتماد به نفس و حساس باشد تا از بروز هرگونه اثر ناخواسته ای برای فرزند و خانواده شما جلوگیری نماید.
اگر شما هم به عنوان پدر و مادری با مسئولیت به سلامت روحی و روانی کودکتان اهمیت می دهید، در ادامه همراه ما باشید تا کمی بیشتر با مقوله ی روانشناسی کودک آشنا شوید و بتوانید به درستی بهترین کلینیک روانشناسی کودک را پیدا کنید. با ما همراه باشید…
روانشناس کیست؟
روانشناس یک متخصص سلامت با مدرک دانشگاهی است که آموزش های ویژه و تخصصی در مورد رفتارهای انسانی دیده است. روانشناسان در زمینه ی اینکه مردم چگونه رفتار می کنند تخصص دارند.
روانشناسان در زمینه های مختلفی فعالیت می کنند. بیشتر روانشناسان در مواقعی که مردم دچار ناراحتی، اضطراب یا افسردگی هستند ، به صورت مستقیم و رو در رو با آنها کار می کنند تا شرایطشان را بهبود بخشند. روانشناسان همچنین به افرادی که در زندگی شخصی شان چالش هایی را تجربه می کنند نیز کمک می کنند. چالش هایی از قبیل مشکلات مربوط به نقش والدین یا مشکلات زناشویی. روانشناسان می توانند به مردم کمک کنند تا راه های بهتری برای کنار آمدن و مدیریت بخش های مختلف زندگیشان پیدا کنند.
روانشناسان برای درمان از دارو استفاده نمی کنند تا باعث شوند فرد احساس بهتری داشته باشد. این کار یک روانپزشک است. بلکه یک روانشناس با استفاده از فنون مشاوره و از طریق تغییر افکار، رفتارها و احساسات حال بیمارش را بهبود می بخشد.
روانشناس کودک اما در کنار این علوم عمومی، تخصص ویژه تری در زمینه ی کار با کودکان دارد. همانطور که نمی توان با یک کودک مانند یک بزرگسال تعامل داشت، درمان و روانشناسی کودکان هم نیازمند مهارت ها و راه های ارتباطی مخصوص است.
برای آشنایی بیشتر مقاله ی روانشناس کودک را مطالعه کنید.
چه زمانی باید به کلینیک روانشناسی کودک مراجعه کرد؟
اگر کودک شما به موارد زیر نیاز داشته باشد، دیگر وقت آن رسیده که او را به یک کلینیک روانشناسی کودک ببرید. نیاز هایی از قبیل:
- نیاز به مشاوره برای کمک در رفع مشکلات زندگی مانند غم و اندوه، تروما یا مشکلات ارتباطی
- نیاز به حمایت تحصیلی برای کمک به رفع اختلال یادگیری، اختلال بیش فعالی و مشکلات رفتاری، یا بهبود مهارت های اجتماعی
- نیاز به دریافت کمک برای کنار آمدن و مدیریت مشکلاتی مانند افسردگی کودکان، افسردگی نوجوانان، اضراب کودکان و اضطراب نوجوانان.
- و حتی دریافت کمک برای بهبودی روحی پس از عرضه هایی همچون سکته یا آسیب مغزی
پیش از رفتن به کلینیک روانشناسی کودک
پیش از رفتن به کلینیک روانشناسی کودک، بهتر است جواب سوالات زیر را پیدا کنید:
- اصلا چرا دارید به کلینیک روانشناسی کودک مراجعه می کنید؟
- چقدر طول می کشد تا آن روانشناس کودک بتواند وقت ملاقات به شما بدهد؟
- آیا در زمانی که منتظر هستید تا نوبتتان برسد، کار خاصی هست که بتوانید انجام دهید؟
- هزینه ی مراجعه به کلینیک روانشناسی کودک برای شما چقدر است؟ بررسی کنید که آیا آن کلینیک بیمه قبول می کند یا نه.
- محل کلینیک روانشناسی کودک کجاست؟ در کجای شهر قرار دارد؟
- چه اسناد و اطلاعاتی را بهتر است در جلسه ی اول مشاوره همراه خود ببرید؟
بهترین روانشناس کودک در تهران
بهترین روانشناس کودک را می توانید در بهترین مرکز روانشناسی کودک پیدا کنید. یک جلسه ی روانشناسی کودک خوب ویژگی هایی دارد که بر اساس آنها می توانید بهترین روانشناس برای کودک خود را تشخیص دهید. ویژگی های یک جلسه ی روانشناسی خوب عبارتند از:
- تمام درمان روانشناسی در مورد ارتباط است. بعضی ها می گویند 85 درصد تغییرات ایجاد شده در بیمار، به شکل رابطه ی بین بیمار ، روانشناس و والدین بر می گردد. اگر کودک شما به هر دلیلی ارتباط خوبی با روانشناسش نگیرد، و نتواند به او اعتماد کند، توصیه می کنیم روانشناس کودک دیگری را انتخاب کنید. یک روانشناس کودک خوب می تواند حتی یک کودک بی میل به درمان را هم سر شوق آورد و در روند درمانی درگیرش نماید.
در بسیاری از موارد نوجوانان به همان اندازه که با یک روانشناس جوان ارتباط می گیرند می توانند با یک روانشناس مسن که سال ها با علایق و تفریحات آنها فاصله دارد ارتباط بگیرند. چیز مشترکی که این روانشناسان با کودک یا نوجوان به اشتراک می گذارند، تمایل و خواست اصلی کودک یا نوجوان است. روانشناس کودک سعی می کند دنیا را از دید کودک ببیند. اگر دیدید کودک به هر صورت با روانشناس ارتباطی برقرار نمی کند، به کلینیک روانشناسی کودک دیگری مراجعه کنید.
- یک روانشناس کودک ماهر بچه را آسیب شناسی نمی کند. او نقاط قوت کودک را تشخیص می دهد و تلاش می کند راهکار های خود بچه برای حل چالش هایش را بشنود. روانشناس کودک می فهمد که مشکلات کودک در حقیقت روش او برای کنار آمدن چالش های زندگیش هستند. مثلا اضطراب کودک را از خطر محفوظ می دارد. خشم می تواند راهی برای تمرین کنترل باشد.
اما در مواقعی که مشکلات جدی ای مانند اخالال اضراب، اختلال بیش فعالی، افسردگی یا غیره وجود داشته باشند، روانشناس آنها را به عنوان اصل مسئله می بیند، نه به عنوان راه حل کودک برای کنار آمدن با چیزی.
- یک روانشناس کودک خوب همچنین یار والدین هم هست. او می فهمد که نقشش به عنوان روانشناس کودک موقتی است. افراد واقعی که باید به کودک در رفع مشکلاتش کمک کنند، همین حالا هم در زندگی او وجود دارند. پس یکی از مهمترین وظایف روانشناس کودک آموزش والدین برای یادیگری رفتار های صحیح با فرزندشان در بستر خانواده و اجتماع است.
بهترین کلینیک روانشناسی کودک در تهران
اگر حس می کنید وضعیت فرزندتان به گونه ایست که بهتر است پیش یک روانشناس ببریدش، بهتر است تمام تلاشتان را بکنید تا بهترین کلینیک روانشناسی کودک را پیدا کنید. اما این نکته را به یاد داشته باشید، که بهترین روانشناس کودک برای فرزند شما، الزاما معروف ترین و گرانقیمت ترین روانشناس کودک نیست.
بهترین روانشناس کودک آنی است که کودک شما با او احساس راحتی می کند. چرا که اگر کودک با روانشناس راحت نباشد و به او اعتماد کامل نداشته باشد، نمی تواند به درستی احساساتش را پیش او بروز دهد. پس روانشناس کودک هم طبعا نمی تواند ارزیابی صحیحی از وضعیت کودک داشته باشد.
کلینیک روانشناسی کودک و مادر ، با کادری مجرب و متخصص از روانشناسان حرفه ای، آماده ی ارائه ی خدمات مشاوره کودک به فرزند عزیز شما می باشد. شما هم اکنون می توانید از طریق صفحه ی تماس با ما، با مرکز کودک و مادر ارتباط بر قرار کنید.