دروغگویی کودکان
مهم است که بدانیم چرا کودکان دروغ میگویند، تقلب و سرقت می کنند؟ دروغگویی در کودکان از کجا نشات میگیرد؟ یادآور می شود که قله های دروغین میان سنین 6 تا 10 ساله است . “مطالعه در دانشگاه واترلو در انتاریو، که بچه ها را در خانه مشاهده می کرد. دریافت که برخی از چهار ساله ها هر دو ساعت یک بار دروغ می گویند؛ برخی از شش ساله ها در کلیپ هر 90 دقیقه یه بار دروغ می گویند. دروغ گفتن معمولا بین 6 تا 10 ساله است که با افزایش سن کمتر اتفاق میفتد ، بچه ها بزرگتر ، از لحاظ عقلانی رشد کرده و میدانند که دروغ گفتن عواقب بدی دارد. مرحله رشد کودک نقش مهمی در این امر دارد .
تجزیه و تحلیل زمانی که یک کودک دروغ میگوید:
از زمان تولد تا 3 سالگی: بچه ها در یک دنیای بسیار گیج کننده هستند که روند زندگی آنها به بزرگسالان بستگی دارد. اغلب آنچه به نظر می رسد “دروغ” یا اشتباهات صادقانه و یا تلاش برای محافظت از خود است.
کودکان 3 تا 7 ساله : هنوز هم فانتزی و واقعیت را فهمیده اند. آنها در بازی خود، جهان های خیالی را ایجاد می کنند.
از 5 تا 10 سالگی: بچه ها به تدریج میفهمند که چه چیزی دروغ است. اگر آنها در یک خانه و محله و مدرسه رشد کرده اند و قوانین روشن در مورد اهمیت صدق و کذب بیان شده است، آنها بهترین کار را خواهند کرد تامورد مقبولیت قرار گیرند.
بیش از 10: آنها به خوبی می دانند چه زمانی دروغ گویند و چه زمانی حقیقت را بازگو کنند
کودکان ممکن است به دلایل زیر دروغ بگویند:
- چیزی را پوشش دهند تا به دردسر نیفتند
- ببینند که چگونه پاسخ خواهید داد
- داستان را هیجان انگیز تر کنند
با او صحبت کنید و از راه دوستانه و بدون خشونت وارد شوید.
درمورد دروغ گفتن با فرزندان خود صحبت کنید. به عنوان مثال، “مادر چه احساسی دارد زمانی که پدر خانواده به او دروغ میگوید؟” یا “چه اتفاقی می افتد زمانی که شما به معلم دروغ بگویید؟”.
به کودک خود کمک کنید تا شرایطی را که او احساس نیاز به دروغ گفتن دارد از بین ببرد. به عنوان مثال، اگر لیوان شیر خود را ریخت، ممکن است وسوسه شود دروغ بگوید. برای جلوگیری از این وضعیت، می توانید فقط بگویید، “من دیدم که ظرف شیرت از دستت افتاده . بیا باهم تمیزش کنیم .
هنگامی که به انجام کاری اشتباه می پردازد و درمورد آن با شما صحبت میکند ، فرزند خود را ستایش کنید. به عنوان مثال، “من خیلی خوشحالم که به من گفتی همچین اتفاقی افتاده . بیا با هم کار کنیم تا وسایل را مرتب کنیم. “.
یک الگو برای بیان حقیقت باشید. به عنوان مثال، “من یک گزارش اشتباه را برای کار امروز نوشتم. من به رئیسم گفتم تا بتوانیم آن را حل کنیم.
5 نکته برای مقابله با دروغگویی در کودکان
نکته 1: خونسرد بمانید
نکته 2: سوال خود را تغییر دهید
نکته 3: آنچه را که از آن اجتناب می کند کشف کنید
نکته 4: پیامدهای مناسب داشته باشید
نکته 5: به صداقت احترام بگذارید و قدردانی کنید
نکته 1: خونسرد بمانید
اگرچه همیشه آسان نیست، اما ما همیشه باید به یاد داشته باشیم که به عنوان پدر و مادر، بچه های ما در حال مشاهده و تماشای هر حرکت ما هستند . کار ما این است که به طور مداوم الگوهای خوب زندگی را به آن ها اموزش دهیم . اگر ما می خواهیم فرزندان را راست گو و درست کار بزرگ کنیم ، نمیتوانیم مخالف کردن را ابزار کار خود قرار دهیم . بایستی تلاش کنیم برای برخورد با کودک بیشترین خونسردی را داشته باشیم تا کودک پرخاشگری را یاد نگیرد .
نکته 2: سوال خود را تغییر دهید
به کودک خود اجازه ندهید دروغ بگوید و سؤالاتی را بپرسید که قبلا جوابش را می دانید . به عنوان مثال، به جای اینکه از سؤال «آیا شما سگ را از مدرسه به خانه بردید؟» استفاده کنید، سعی کنید بپرسید «آیا قبل از شام بسکتبال بازی میکنی یا بعد از شام؟» زیرا اگر فرزند شما با سگ راه نرفته باشد ، به سرعت روی این موضوع متمرکز میشود تا به شما دروغ بگوید .
هنگامی که فرزند شما ناسازگار است، سعی کنید درک کنید که ممکن است دلیل دروغگویی چه باشد. به جای اینکه او را دروغگو بنامید .با او صحبت کنید ، مثلا” به نظر می رسد که داستان کمی به من مربوط است ، به نظر می رسد که می ترسید به من حقیقت را بگویی . لازم نیست که برای صحبت با من بترسی .” از او پشت هم سوال بپرسید و مهم است که لبخند داشته باشید و آرامش خود را حفظ کنید ، با چند دقیقه کنجکاوی کردن کودک تسلیم میشود و معمولا همه چیز را توضیح میدهد ، به او حس اطمینان بدهید که این موضوع بین خودمان میماند و هیچ کس از ان با خبر نمشود.
نکته 4: پیامدهای مناسب داشته باشید
هنگامی که یک کودک کار اشتباهی انجام میدهد ، به او یادآوری کنید که حوادث طبیعی به دنبال دارد . به عنوان مثال : اگر از لبه ی جدول راه بروی ، حتما میفتی و آسیب میبینی . اگر با چاقو بازی کنی حتما دست تو را میبرد. سعی کنید او را مدام آگاه کنید
نکته 5: صداقت و قدردانی
هنگامی که فرزند شما کاری اشتباه انجام میدهد، و مساله را برای شما بازگو میکند او را برای اینکه صادق است ستایش کنید . بچه هایی که با این واقعیت مواجه هستند که دروغ میگویند، باید بدانند که این کار غیر قابل قبول است و اگر در سن مناسبی باشند، باید عذرخواهی کنند
جهت استفاده از خدمات تخصصی کودکان و رزرو وقت از متخصص کودک می توانید با شماره
02122636858 – 09212773724
تماس بگیرید
مطالب پیشنهادی
- ترس از رانندگی | راههای غلبه بر ترس حین رانندگی
- کنترل خشم | چگونه آرام بمانیم؟ | داروی کنترل خشم
- پارانویید چیست ؟ | تست پارانویا | علت پارانویا | آیا…
- بیماری های مقاربتی چیست؟ | خطرناک ترین بیماری های مقاربتی
- متخصص زوج درمانی | بهترین مشاور ازدواج در تهران | مرکز…
-
لکنت زبان در کودکان | درمان لکنت زبان ناشی از ترس | داروی لکنت زبان