خواب کودکان بیش فعال | درمان بیش فعالی در کودکان | علائم بیش فعالی

خواب کودکان بیش فعال
۱,۵۲۵

خواب کودکان بیش فعال

خواب کودکان بیش فعال

احتمال اینکه کودکانی که بیش فعالی دارند، سریع به خواب بروند و تمام شب را در رخت خواب بمانند، چهار برابر کمتر از کودکان عادی است. چرا ؟ چونکه بسیاری از بخش های مغز که خواب و علائم بیش فعالی را کنترل می کنند با هم هم پوشانی دارند. شما به تنهایی و بدون کمک روانشناس کودک  نمی توانید به درمان بیش فعالی فرزندتان کمکی بکنید اما از طریق دنبال کردن دستور العمل هایی که در این مقاله به شما ارائه می کنیم می توانید به او کمک کنید بهتر بخوابد.

خواب کودکان بیش فعال
خواب کودکان بیش فعال

در ادامه به مقوله ی خواب کودکان بیش فعال بیشتر خواهیم پرداخت. اگر فرزندی دارید که از بیش فعالی رنج می برد و نمی تواند خواب مناسب و خوبی داشته باشد، بهتر است در ادامه همراه ما باشید تا با نکاتی در مورد خواب کودکان بیش فعال آشنا شوید.

بیش فعالی کودکان

کودکانی که بیش فعالی دارند معمولا به شکل فزاینده ای پر انرژی هستند و مدام در حال شیطنت هستند. یکجا بند نمی شوند و گویی انرژی شان تمامی ندارد. البته این کار ها در کودکان خردسال طبیعی است اما کودکان بیش فعال این علائم را به صورت شدید تر دارند.

یادتان باشد که تشخیص بیش فعالی کودکان کار شما نیست، بلکه حتما یک مشاور روانشناس کودک باید او را معاینه کند تا بفهمد علائمش ناشی از بیش فعالی هستند یا اختلالی دیگر.

بیش فعالی کودکان اختلال حساسی است که هرچند ممکن است چندان نشان ندهد، اما می تواند اثرات مخربی بر زندگی کودک داشته باشد. همچنین در صورت عدم درمان می تواند تا بزرگسالی کودک هم ادامه داشته باشند و زندگی آینده ی او را مختل کنند.

خواب کودکان بیش فعال
خواب کودکان بیش فعال

هرچه زودتر بیش فعالی را درمان کنید بهتر است. خوشبختانه بیش فعالی قابل درمان است و این درمان در کودکی بسیار راحت تر و قابل کنترل تر می باشد.

برای آشنایی بیشتر مقاله بیش فعالی کودکان را مطالعه نمایید.

درمان مشکلات خواب کودکان بیش فعال

داشتن مشکلات خواب در افراد و مخصوصا کودکانی که به بیش فعالی مبتلا هستند امری بسیار رایج است. تحقیقات نشان داده اند که کودکان بیش فعال حداقل سه برابر کودکان عادی کمتر به خواب می روند یا در رخت خواب باقی می مانند. و 57 درصد والدینی که کودک بیش فعال دارند کمتر از شش ساعت در شب می خوابند. تقریبا بیش از نیمی از کودکان بیش فعال حداقل 4 بار در شب از خواب بیدار می شوند. تقریبا نیمی از اینها هم پیش از ساعت شش صبح بیدار می شوند. تصور اینکه بعد از بیدار شدن بچه چه اتفاقی می افتد چندان دشوار نیست، چراکه وقتی بچه از خواب بیدار می شود احتمال اینکه پدر یا مادر بتواند چشمانش را روی هم بگذارد بسیار کم است.

کمبود خواب تاثیر زیادی روی کودکان دارد

کمبود خواب هم کودکان و هم بزرگسالان را پرخاشگر و بی صبر می کند و عملکرد آنها را تقریبا در همه ی کار ها پایین می آورد. بزرگسالانی که خواب شب خوبی نداشته اند احتمالا به سر کارشان نمی رسند یا دیر می رسند. اگر هم برسند نمی توانند درست کارشان را انجام دهند. تحقیقات نشان داده است که نداشتن خواب و استراحت کافی می تواند علائم بیش فعالی را تشدید کند و موجب از دست رفتن کنترل احساسات شود. این اتفاق می تواند تاثیر ناخوشآیندی بر عملکرد حافظه داشته باشد، مشکلی که بسیاری از کودکان بیش فعال به آن دچار هستند.

برای آشنایی بیشتر مقاله ی درمان بیش فعالی کودکان را مطالعه نمایید.

برای کودک بیش فعال وقت خواب معقولی مشخص کنید و روی آن تاکید داشته باشید

این واقعیت را بپذیرید که کودک بیش فعال شما ممکن است کمتر از کودکان همسالش به خواب احتیاج داشته باشد. اگر او را زود به رخت خواب بفرستید احتمال آن وجود دارد که فقط در تخت دراز بکشد و کاملا بیدار بماند. و این کار باعث می شود نگرانی و اضطرابش بیشرت شود.هر ساعتی را که برای خواب کودک در نظر می گیرید مرتبا آن را اجرا کنید. حتی در طول آخر هفته و تعطیلات و در مهمانی هم آن را رعایت کنید. اینکار برای کودکان بیش فعال بسیار مهم است. اجازه دادن به بچه برای اینکه بعضی از شب ها را تا ساعتی دیروقت تر از وقت معمول بیدار بماند چرخه ی خواب او را به هم می ریزد و ساعت بدنش را که به سختی تنظیم کرده اید، مختل می کند.

خواب کودکان بیش فعال

خواب کودکان بیش فعال

ارتباط توجه و خواب

دلیل بیولوژیکی وجود دارد که کودکان مبتلا به بیش فعالی دوست دارند کمتر بخوابند. بخش های زیادی از مغز که هم توجه را کنترل می کنند و هم علائم بیش فعالی، با هم همپوشانی دارند. احتمال اینکه کودکی که مشکلات مربوط به توجه دارد ، به مشکلات خواب هم دچار باشد زیاد است. شما نمی توانید بیولوژی یا طبیعت کودکتان را تغییر دهید. البته استراتژی های خوبی وجود دارند که می توانید از طریق آنها به کودک کمک کنید بر مشکلات خوابش چیره شود. مانند استفاده از برخی راهکار های صوتی برای خواباندن بچه.

قرص خواب به بچه ندهید

بیشتر داروهای خواب آوری که بر بزرگسالان اثر گذارند بر روی کودکان تست نشده اند. به همین خاطر امنیت و تاثیر آنها بر روی کودکان مشخص نیست.  این هم شامل دارو های خواب آور عمومی و بدون نسخه مانند ملاتونین می شود، و هم شامل دارو هایی که ممکن است پزشک تجویز کرده باشد. پزشک یا روانپزشک گاهی اوقات ممکن است داروی کلونیدین را برای کودکان بیش فعالی که در خوابیدن مشکل دارند تجویز کند. قرص های خواب آور د در حقیقت خوابیدن را آسان تر نمی کنند، بلکه بیشتر کودکانی که از این قرص ها استفاده می کنند حدود ساعت 2 صبح از خواب بیدار می شوند.

مقاله درمان بیش فعالی به شیوه نوروفیدبک بهتون اطلاعات خیلی خوبی راجبه این درمان میده 

ورزش روزانه

کودکتان را تشویق کنید تا هر روز صبح و در طول روز ورزش کند. ورزش هایی همچون بشین و پاشو، پریدن روی طناب، دوچرخه سواری، قدم زدن و راه رفتن و غیره. فعالیت های فیزیکی به بدن ما کمک می کنند تا راحت تر به خواب برود. همچنین از آنجایی که ورزش استرس فیزیکی به بدن وارد می کند، در نتیجه ی آن مغز هورمون هایی ترشح می کند که باعث می شود خواب کودک عمیق تر بشود تا نیمه شب بیدار نشود.

خواب کودکان بیش فعال
خواب کودکان بیش فعال

پیش از خواب شب تلاش کنید بچه تغذیه مناسبی داشته باشد

تا یک الی دوساعت قبل از خواب بچه هیچ میان وعده ای به او ندهید. هضم مواد غذایی، به خصوص غذاهایی که دارای کافئین یا شکر هستند می تواند کودک شما را بیدار نگه دارد. اگر بچه اصرار کرد که قبل از خواب چیزی بخورد به او شیر گرم ، مواد غذایی کمی شور یا اندکی ژامبون بوقلمون بدهید. این مود حاوی تریپتوفان که یک خواب آور طبیعی است می باشند. حواستان باشد که کودک در طول روز به اندازه کافی آب بخورد تا سر رخت خواب تشنه اش نشود و آب بخواهد. آب خوردن پیش از خواب باعث می شود بچه در طول شب بیدار شود تا به دستشویی برود.

اتاق را تاریک کنید

علاوه بر اینکه با رفتار های خود به بچه می فهمانید که وقت خواب رسیده، تاریکی اتاق هم عوامل حواس پرت کن را که مانع خوابیدن بچه می شوند از نظرش می پوشاند.  اگر کودک نتواند اسباب بازی ها و عروسک هایش را ببیند، احتمال اینکه از تخت خواب پایین بیاید تا با آنها بازی کند هم کمتر است. اما اگر بچه بیش فعال شما از تاریکی می ترسید و به نور احتیاج داشت تا بتواند بخوابد چطور؟ در این صورت مطمئن شوید که نور اتاق کم است و به محض اینکه بچه به خواب می رود چراغ ها خاموش می شود.از ساعتی که صفحه و عقربه های شب تاب دارد در اتاق بچه استفاده کنید. همچنین نوری که از پنجره می آید را با کشیدن پرده ها کم کنید.

تشریفات شبانه را برای کودک مرتبا انجام دهید

تشریفات همیشگی شبانه به گونه ای بدن کودک بیش فعال را شرطی می کند تا با دیدن آنها عملکردش را کُند کند و آماده ی خواب شود. ساعتی که به خواب کودک اختصاص داده اید باید به کتاب خواندن، گوش کردن به موسیقی، یا دیگر کار های آرامبخش بگذرد. هیچگاه به زور بچه را مجبور به خواب نکنید. برای کودکان خردسال تر کتاب قصه ی شب بخوانید یا خودتان برایش تعریف کنید. به کودکان بیش فعال بزرگتر هم اجازه دهید در ساعت خواب اندکی کتاب بخوانند. اطمینان حاصل کنید که بچه پتوی مورد علاقه یا عروسک عزیزش را در وقت خواب پیش خودش دارد. کودکان بزرگ تر ممکن است دوست داشته باشند بالش نرمشان را در هنگام خواب بغل کنند.

خواب کودکان بیش فعال
خواب کودکان بیش فعال

بهترین مرکز درمان مشکلات خواب کودکان بیش فعال

اگر می خواهید برای درمان بیش فعالی به یک مرکز مشاوره و روانشناسی کودک مراجعه کنید، مرکزی را انتخاب کنید که به شکل تخصصی به روانشناسی کودکان می پردازد. چرا که بیشتر مراکز روانشناسی خدمات مشاوره کودک را در کنار  سایر مشاوره ها انجام می دهند. به یاد داشته باشید که روانشناسی کودکان با بزرگسالان بسیار متفاوت است.

مر کز مشاوره حالِ کوک با کادری از مشاوران متخصص کودک، بهترین مرکز برای درمان مشکلات خواب کودکان بیش فعال شما می باشد. شما هم اکنون می توانید از طریق صفحه ی تماس با ما ، با حالِ کوک ارتباط برقرار کنید.
لینک منبع

مرکز مشاوره کودک

روانشناسی کودک
بهترین روانشناس کودک در تهران
مشاور ه کودک
کارگاه فرزند پروری

مشاوره خانواده | بهترین مرکز مشاوره خانواده در تهران

مشاوره جنسی و زناشویی

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.